EET je minulostí, pokladny jedou dál | Consulta
517 356 635(Po-Pá, 8:00-16:30 hod.)
517 356 635(Po-Pá, 8:00-16:30 hod.)
Přihlášení
Porovnat
0

Oblíbené produkty:

0
  • Nemáte žádné oblíbené produkty.

Menu

EET je minulostí, pokladny jedou dál

EET je minulostí, pokladny jedou dál

Autor: Konecký Jakub Datum: 3.1. 2023

Dne 1.1.2023 vypnulo ministerstvo financí servery EET a pokladny tak začaly vystavovat účtenky s dlouhými kódy (stejně, jako když není připojení k internetu).

Co to pro Vás znamená? 

Bez drobného zásahu servisního technika se v tomto případě bohužel neobejdete, ale zase Vám to přinese úsporu na termo kotoučcích, protože vypnutí EET způsobí zkrácení tištěné účtenky.

V případě, že máte pokladnu nebo pokladní systém Quorion, s objednáním servisního zásahu neotálejte, protože pokud dojde k zaplnění paměti pokladny, pokladna přestane vydávat účtenky a většinou se tak stane v tu nejméně vhodnou chvíli.

V případě, že máte pokladní software Conto, je situace jednodušší, protože pokladna bude fungovat i nadále a bude pouze zobrazovat informace o nemožnosti odeslat účtenku nebo neplatnosti certifikátu. V tomto případě není servisní zásah nezbytný, ale přesto ho doporučujeme, protože urychlí práci s pokladnou a přinese úsporu na termo kotoučcích.

Pokud nemáte nikoho, kdo se Vám o pokladnu stará, můžete se vybrat někoho z naší prodejní a servisní sítě.

A co teď s pokladnou?

Ačkoliv již nebude povinná elektronická evidence tržeb, není to v žádném případě důvod k tomu, odvézt pokladnu na sběrný dvůr. Pokladny mají pro podnikatele stále přínos a jsou velkým pomocníkem, protože pomáhají urychlovat a usnadňovat procesy a zjednodušují práci a její organizovanost. Mnohem snadněji se provádí inventury a účetní Vás jistě pochválí za přehlednou a všeříkající uzávěrku. Pokladna je opravdu užitečný pomocník, ale na to jste jistě za těch několik let používání přišli sami.


Související články

Mobilní číšník – užitečný pomocník pro restaurace i zahrádky

Mobilní číšník – užitečný pomocník pro restaurace i zahrádky

Pro každou restauraci bude mobilní číšník užitečnou a vítanou pomocí s rychlejší a efektivnější obsluhou.
Plaťte a objednávejte bez číšníka: Qerko

Plaťte a objednávejte bez číšníka: Qerko

Qerko se neustále vyvíjí a my s ním držíme krok. Proto už nyní mohou restaurace používající náš pokladní software Conto využít dvě nové funkce, které modul Qerko přináší. Objednávka jídla od stolu Objednávka od stolu funguje tak, že zákazník přijde do restaurace, usadí se ke stolu a svým telefonem s aplikací Qerko načte QR kód na stole. V telefonu se hostovi zobrazí menu...
Co si představit pod pojmem POS systém?

Co si představit pod pojmem POS systém?

Většina z nás už si pravděpodobně ani nevzpomene, kdy se v obchodech objevily displeje pro zákazníky, čtečky čárových kódů a další periferie. Obchodníci si již zase zvykli na dokonalou kontrolu nad příjmy i výdaji, skladovými zásobami atd. To vše nám umožňuje výpočetní technika. Systémy, které vznikají spojením ovládacích počítačů a rozličných periférií s rozmanitými...
Je nebo bude EET zrušeno?

Je nebo bude EET zrušeno?

Pokladny Quorion i pokladní software Conto umí fungovat v režimu EET i bez něj. Jejich používání není ohroženo přípanou legislativní změnou.
Qerko - přináší nové funkce

Qerko - přináší nové funkce

Náš pokladní systém Conto má dlouhodobé partnerství se službou Qerko. Nyní bychom vám chtěli představit jeho novou a ještě lepší formu, které přináší nové možnosti v komunikyci s vašimi zákazníky.