Hledáte odpověď na otázky týkající se tabulí, dotykových displejů, pokladen nebo platebních terminálů? Chcete poradit v oblasti služeb nebo prezentační techniky? Zeptejte se nás!
Zobrazit poradnu
Žádný kolektiv se neobejde bez kvalitní kávy. My o tom něco víme. Většina našich nejlepších nápadů vznikla, kde jinde – než v kuchyňce během pauzy na kávu. U nás v Consultě máme tu nejlepší. A protože nám to pravidelně potvrzují i naši návštěvníci: přišel čas, odtajnit naše tajemství a nabídnout tuto praženou kávu i vám.
Je to exkluzivní zrnková káva Mokaflor, kterou si sami dovážíme z Itálie z romantické Florencie. Historie této malé rodinné pražírny sahá do roku 1950 a je oceňována opravdovými znalci z celého světa. Po prvním doušku poznáte, že je to káva opečovaná do posledního detailu. Je lahodně podmanivá, z nejlepších kávových bobů a přitažlivě omamnou vůní. Speciálně pražená s důrazem na ruční výrobu. Máte rádi tradici a lehce pikantnější tóny kávy? Doporčujeme kávu Mokaflor Nera 100% arabica. Pokud si chcete užít vyváženější chuť plnou sametové kávové pěny, zkuste kultovní Mokaflor Miscela Oro, směs 80% kávy arabica a 20% kávy robusta.
A protože kvalitní káva si zaslouží i kvalitní kávový servis, najdete v naší nabídce i hrnky na kávu Mokaflor. Tyto kávové šálky jsou z kvalitního porcelánu s logem společnosti a barevně kolorované – pro vaše barevné dny.
Jak poznat kvalitní kávu?
Smysly. Zrakem, vůní a chutí. Nejprve se na kávu podívejte. Kávová zrna by měla být hladká, lesklá a pravidelná. Neměla by být příliš bledá (to by znamenalo, že je nedopražená), ale ani příliš tmavá (přepražená). Určitě by v kávě nemělo být nic, co tam nepatří. Jako jsou kamínky, zbytky kávového keře nebo poškozená kávová zrna. A víte, jak poznáte zrno arabica od zrna robusta? Robusta bude mít středovou dělící čáru rovnou. Kdežto u kávy arabica můžete pozorovat jemné obrácené „s“.
Dále zkuste ke kávě přivonět. Dejte na své instinkty. Měla by vám vonět příjemně. Neměli byste cítit žádnou kyselost nebo jiné nepříjemné tóny.
A samozřejmě: chuť. Kvalitní káva by měla mít měkkou a přitom výraznou chuť. Lehce zůstávat na patře a rozprostírat se po celé ploše jazyka. Ty nejkvalitnější kávy by si měly zachovat svoji chuť i po vychladnutí.