Je nebo bude EET zrušeno? | Consulta
517 356 635(Po-Pá, 8:00-16:30 hod.)
517 356 635(Po-Pá, 8:00-16:30 hod.)
Přihlášení
Porovnat
0

Oblíbené produkty:

0
  • Nemáte žádné oblíbené produkty.

Menu

Je nebo bude EET zrušeno?

Autor: Konecký Jakub Datum: 5.7. 2022

Vláda dne 9. 3. 2022 schválila návrh Ministerstva financí ČR, kterým se zrušuje zákon o  evidenci tržeb následně poslanecká sněmovna dne 24. června 2022 podpořila v prvním čtení zrušení EET ke konci  roku 2022. V prvním čtení schválený návrh zákona nepočítá s dalším provozováním systému EET na straně státu, a to ani pro  podnikatele,. kteří by chtěli evidovat tržby dobrovolně.

EET je momentálně pozastavena, podnikatelé jí mohou stále dobrovolně využívat a tržby evidovat. Návrh zákona, kterým by se zrušil zákon o evidenci tržeb je však stále v legislativním procesu a  ukončení evidování tržeb tedy zatím není definitivní.

Pokladny Quorion i pokladní software Conto umí fungovat v režimu EET i bez něj. Jejich používání tak není ohroženo ani přípanou legislativní změnou.


Související články

Co si představit pod pojmem POS systém?

Co si představit pod pojmem POS systém?

Většina z nás už si pravděpodobně ani nevzpomene, kdy se v obchodech objevily displeje pro zákazníky, čtečky čárových kódů a další periferie. Obchodníci si již zase zvykli na dokonalou kontrolu nad příjmy i výdaji, skladovými zásobami atd. To vše nám umožňuje výpočetní technika. Systémy, které vznikají spojením ovládacích počítačů a rozličných periférií s rozmanitými...
EET je minulostí, pokladny jedou dál

EET je minulostí, pokladny jedou dál

Dne 1.1.2023 vypnulo ministerstvo financí servery EET a pokladny tak začaly vystavovat účtenky s dlouhými kódy (stejně, jako když není připojení k internetu).
Qerko - přináší nové funkce

Qerko - přináší nové funkce

Náš pokladní systém Conto má dlouhodobé partnerství se službou Qerko. Nyní bychom vám chtěli představit jeho novou a ještě lepší formu, které přináší nové možnosti v komunikyci s vašimi zákazníky.