Jarní detox: jak se na jaře cítit skvěle? Pohyb, strava a kvalitní oleje. | Consulta
517 356 635(Po-Pá, 8:00-16:30 hod.)
517 356 635(Po-Pá, 8:00-16:30 hod.)
Přihlášení
Porovnat
0

Oblíbené produkty:

0
  • Nemáte žádné oblíbené produkty.

Menu

Jarní detox: jak se na jaře cítit skvěle? Pohyb, strava a kvalitní oleje.

Autor: Šilerová Andrea Datum: 9.4. 2024

Jaro je symbol znovuzrození. Tak jako příroda se po dlouhé zimě probouzí k životu, tak i my a naše tělo si chce s čistou myslí a svěžím tělem užít toto krásné roční období. Jak tělo nastartovat, abychom se cítili dobře?

Jaro láká k pohybu venku

S prvním jarním sluníčkem se nikomu nechce zůstávat doma. Vyrazte na procházku, zacvičte si na čerstvém vzduchu, nebo si zajeďte na kole do lesa. Nemusíte se hned snažit podávat vrcholové výkony. Hýbejte se s rozvahou, nepřehánějte to. Vaše tělo si po zimě musí na zátěž zvykat.

Méně jídla, více vitality

S nástupem jara se mění nejen počasí, ale i naše potřeby. Spolu se zimou odchází i těžká zimní jídla a naše tělo začíná toužit po lehčích a svěžejších surovinách. Zkuste se zaměřit na pestrou stravu, ovoce, zeleninu, celozrnné potraviny. Omezte sladkosti, smažená jídla a alkohol, které organismus zatěžují. Pijte dostatek čisté vody nebo neslazených čajů.

Tip: můžete se podívat na můj výběr kvalitních výživových doplňků. Mám je vyzkoušené a na jaro je mohu jen doporučit.

Odpočívejte a relaxujte

Jaro láká k aktivitě. Dny se prodlužují, sluníčko hřeje a my chceme stihnout všechno najednou: uklidit zahradu, zasadit květiny, připravit terasu na grilování, jít si zaběhat a projet se na kole. K tomu všemu ale taky ještě pořád chodíme do práce, staráme se o rodinu a domácnost. Není pak divu, že přijde to, čemu se říká jarní únava a kdy se večer vyčerpaní sotva vlečeme do postele.

Proto nezapomeňte i jen tak sedět a relaxovat. Posedět na terase se šálkem kávy, a vychutnávat si jaro i v klidu a pohodě, třeba s dobrou knihou nebo příjemnou svíčkou.

Zkuste ostropestřcový olej v nejvyšší kvalitě

Skvělým pomocníkem na jarní nastartování organismu může být i ostropestřcový olej. Tento olej se lisuje ze semen ostropestřce mariánského, byliny s fialovými květy, která se odpradávna užívala pro podporu a zdraví jater. Právě játra jsou během dlouhé zimy zatěžována těžšími stravovacími návyky a nedostatkem pohybu. Olej z ostropestřce jim pomáhá s detoxikací a regenerací. Kromě toho obsahuje kyselinu linolovou, kterou lidský organismus neumí sám tvořit a musí ji získávat z potravy. Kyselina linolová přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.

Tip: hledala jsem kvalitní ostropestřcový olej pro mne a mojí rodinu. Objevila jsem tento poklad. Ostropestřcový olej maximální kvality, vyrobený z těch nejkvalitnějších semen ostropestřce mariánského. Má příjemnou, lehce ořechovou chuť, která se hodí do salátů, ale osobně si ho vychutnávám i jen tak ze lžičky :)


Související články

Osvěžovač vzduchu

Osvěžovač vzduchu

Jaké jsou druhy osvěžovačů vzduchu a jak vybrat ten nejlepší?
Rady pro používání katalytické lampy

Rady pro používání katalytické lampy

Praktické rady pro použití katalytické lapmy.
Jak se bezpečně opalovat?

Jak se bezpečně opalovat?

Mírné opalování není škodlivé. Naopak! Sluníčko je zdrojem energie. Působení jeho paprsků má kladný vliv na naše zdraví i na naši psychiku.
Pár rad jak na masky na obličej.

Pár rad jak na masky na obličej.

Jak používat masky na obličej?
Péče o pleť

Péče o pleť

Pleť je neustále vystavována slunci a škodlivým vlivům ovzduší, proto je důležité jí poskytovat speciální péči.
Jak poznat luxusní svíčku

Jak poznat luxusní svíčku

Dříve sloužily svíčky jen jako zdroj světla a tepla. V dnešní době se spíše používají jako dekorace a pro relaxaci.