Co je to dermotonizující olej a k čemu se používá? | Consulta
517 356 635(Po-Pá, 8:00-16:30 hod.)
517 356 635(Po-Pá, 8:00-16:30 hod.)
Přihlášení
Porovnat
0

Oblíbené produkty:

0
  • Nemáte žádné oblíbené produkty.

Menu

Co je to dermotonizující olej a k čemu se používá?

Autor: Šilerová Andrea Datum: 5.2. 2024

Dermotonizující olej druh masážního oleje, které se používá pro zlepšení stavu pokožky. Obvykle se skládá z rostlinných a esenciálních olejů, které pomáhají zlepšovat pružnost, pevnost a texturu pokožky. Dermotonizující oleje jsou velmi oblíbené zejména mezi sportovci, protože napomáhají regeneraci po náročné fyzické aktivitě.

Jak fungují dermotonizující oleje?

Klinické testy společnosti BeC Natura ukazují, že dermotonizující oleje díky speciálním aktivním složkám mají hluboké dermální tonizující účinky. To znamená, že esenciální oleje a další aktivní složky oleje pronikají do hlubších vrstev pokožky a jsou schopny působit na její strukturu. Mezi aktivní složky dermotonizujících olejů patří například:

  • Rostlinné oleje: bohaté na mastné kyseliny, pomáhají hydratovat pokožku a zlepšovat její pružnost. V dermotonizujících olejích BeC Natura jsou využívané oleje ze sladkých mandlí a pšeničných klíčků.
  • Esenciální oleje: obsahují látky a antioxidačním, protizánětlivým a regeneračním účinkem. V olejích BeC natura se využívají esenciální oleje například z pomeranče, levandule nebo borovice.
  • Vitamíny a minerály: jsou důležité pro zdraví pokožky a pomáhají jí odolávat poškození. Oleje BeC natura jsou obohaceny například o beta karoten (provitamin A), vitamíny E a F. Vitamín E je silný antioxidant, který pomáhá chránit pokožku před poškozením a předčasným stárnutím pokožky, vitamín F je mastná kyselina, která pomáhá zlepšovat pružnost a odolnost pokožky. Vitamín F je účinný při snižování zánětů a podráždění.

Proč jsou dermotonizující oleje pro sportovce tak důležité?

Sportovci jsou vystaveni mnoha faktorům, které mohou negativně působit na jejich pokožku. Mimo povětrnostních vlivů, jako jsou sluneční záření, vítr a chlad, působí negativně na stav pokožky i samotná fyzická aktivita jako taková. Při fyzické aktivitě se tělo potí, pokožka se vysušuje a svaly jsou namáhány náročnou aktivitou. Pro aktivní sportovce je proto nezbytá i regenerace, ke které může pozitivně přispívat právě pravidelná masáž speciálními oleji. Olejové masáže mohou zmírňovat bolest svalů tím, že zlepšují průtok krve ve svalech a aktivní látky ve speciálních olejích mohou snižovat zánět a poskytovat pokožce důležité vitamíny.

Jak se používají dermotonizující oleje?

Dermotonizující oleje se aplikují na suchou pokožku a jemnými krouživými pohyby se pomalu nechávají vstřebat do kůže. Pro intenzivnější regeneraci je možné využít i dalších produktů, jako jsou masážní krémy či zábaly.

Pokud hledáte kvalitní dermotonizační oleje pro sportovce, jednoznačně doporučujeme produkty společnosti BeC natura. Tyto oleje jsou vysoce kvalitní s ohledem na přírodu i precizní vědecké postupy, které probíhají v laboratořích BeC. Každý z produktů má dohledatelné podrobné testování účinnosti „in vivo“ s dobrovolníky a můžete tak zjistit výsledky klinických studií jednotlivých produktů.

Výrobky BeC natura nejsou testovány na zvířatech a ani v nich nejsou využívány přísady ze zvířat. Jsou vhodné pro vegetariány i vegany.


Související články

Proč svaly po cvičení bolí? Sportovní olej uleví.

Proč svaly po cvičení bolí? Sportovní olej uleví.

Sportovní přípravky Bec Natura pro snížení bolesti svalů po fyzické aktivitě pro zlepšení svalového výkonu.
Pístovický cyklokapr: jak jsme se stali sponzory i závodníky

Pístovický cyklokapr: jak jsme se stali sponzory i závodníky

Věříme, že sport má ve společnosti nezastupitelné místo. Sponzorsky proto sport podporujeme.
Tip pro sportovce: oleje a zábaly na namožené svaly

Tip pro sportovce: oleje a zábaly na namožené svaly

Do České republiky přichází nová značka sportovních olejů a zábalů vhodná pro rekreační i profesionální sportovce. Jejich produkty kladou důraz na nejvyšší kvalitu zpracování a až 97% složek přírodního původu. Řeč je o italské značce BeC natura. Vybrané esenciální oleje, přírodní extrakty, vitamíny, minerální soli, neustálý laboratorní výzkum a tým složený z odborných konzultantů, zdravotníků a zdravotního...
Pístovický cyklokapr: Consulta jako jeden ze sponzorů akce

Pístovický cyklokapr: Consulta jako jeden ze sponzorů akce

Pístovický cyklokapr svým nezaměnitelným jménem získal velkou popularitu v místní cyklistické komunitě. Závod je unikátní zapojením cyklistů všech úrovní a dovedností, kdy cílem je především oslava sportu, zdravého životního stylu a možnosti, jak cyklistiku přiblížit široké veřejnosti.Naše společnost Consulta se stala jedním ze sponzorů akce.