Moderní škola | Consulta
517 356 635(Po-Pá, 8:00-16:30 hod.)
517 356 635(Po-Pá, 8:00-16:30 hod.)
Přihlášení
Porovnat
0

Oblíbené produkty:

0
  • Nemáte žádné oblíbené produkty.

Menu

Moderní škola

Datum: 11.5. 2022

chytré děti ve škole

V České republice je 4,2 tisíce základních škol a 1290 středních škol. Každý den se v nich vzdělává přes 1,3 milionu dětí. Děti jsou schopné naučit se cokoliv, pokud mají k dispozici ty správné nástroje. Bohužel naprostá většina škol zachovává rozvržení tříd staré 50 i více roků, tedy z dob, kdy jsme informace čerpali výhradně z tisku a slovo internet neexistovalo.

I kdybychom dnešní žáky učili to nejnovější, tak než se oni dostanou do jejich profesní kariéry, budou se setkávat s problémy, o kterých my ještě nemáme ani tušení.

Úkolem školy 21. století je učit žáky:

  • kriticky uvažovat,
  • umět vyhodnocovat mediální obsah
  • učit sebeřízení
  • sebereflexi
  • rozvíjet kreativitu

Moderní škola s moderním vybavením

Není to snadné. Nejedná se totiž o roky zaběhlý systém učení se obsahu zpaměti. Jedná se o učení, jehož výsledkem má být myšlení vyššího řádu.

Vzniká velká propast mezi učiteli a žáky. Učitelé jsou často špičkoví profesionálové ve svém oboru, kteří si ale nejsou tolik jistí v otázce digitalizace výuky a využívání technologií. Žáci se do digitální doby narodili a je jim blízká, ale často neumí technologie využít konstrutktivě, a jen na nich neefektivně zabíjí čas.

A kdo jsme my a čemu věnujeme důraz?

Odstraňujeme digitální propast mezi žáky a učiteli. Navrhujeme moderní školní učebny pro 21. stolení od původního návrhu až po finální realizaci. podívejte se na ukázku našich realizací.

 

Zaměřujeme se na:

  • flexibilní rozvržení učeben. To je znak 21. století; naše učebny můžete v mžiku měnit pro frontální, digitální i kombinovanou výuku. Umí poskytnout prostor pro kooperaci i klidové zóny
  • lepší nábytek; děti tráví ve škole i 8 hodin potřebují kvalitní nábytek, možnost změny polohy, praktičtější tvary stolů, ale třeba i podložky na sezení nebo míče
  • používáme nejmodernější technologie, které přirozeně vzbuzují touhu učit se

Také potřebujete moderní prostor pro učení a práci? Nechejte všechno na nás.

Názor odborníka

Co vám doporučujeme?

Vyzkoušejte prototyp. Zkuste si jednu školní třídu upravit na třídu 21. století. Jako první oslovte ty vyučující, u kterých předpokládáte, že se nebojí zkoušet něco nového a klidně i společně s nimi se zastavte u nás ve firmě. Ukážeme vám, jak mohou vypadat moderní učebny, jak snadno a intuitivně se dá výuka digitalizovat a být na úrovni poznání současného světa.

Stačí nám zavolat na číslo +420 517 356 635 (ve všední dny od 8:00 do 16:30) nebo napsat kdykoliv na e-mail: info@consulta.cz, společně vybereme vhodný termín a pak už se jen budeme těšit na vaši návštěvu.